Korištenjem ove westranice, prihvaćate kolačiće.
Korištenjem ove westranice, prihvaćate kolačiće.

Portfolio

Fotografiranje renesansnog vjenčanja Austrija & Leobersdorf

Dan dugo traje, sunce plete svoju zlatnu kulisu oko vas, sve je lepršavo i ne mučite se s jaknama i slojevima teške toalete. Sve se vijori na vjetru, osmijeha širokih, pogleda zagolicanih. Atmosfera je razgaljena. Sad već znamo da se radi o ljetnom vjenčanju. Sve nam ide u prilog. Priroda je zablistala i istaknula sve cvjetne dekoracije, detalji su oštri, sve je prepuno boja i fotografije ispadaju spektakularno ali uz našu malu pripomoć najkvalitetnije opreme i vještine koja se već do sad isklesala, izbrusila i ispolirala. Znamo što radimo, a to nam se nije dogodilo slučajno. Upravo zato, i u manjem “On” i većem “Ona” foto paketu dobiti ćete dva fotografa za cijelo vjenčanje. Na taj način ne možete pogriješiti koji god foto paket odabrali. Pakete ne razlikuje kvaliteta, već samo nijanse u količini sadržaja. Nije kul solirati a i jedna osoba ne može istovremeno pokriti trenutke vašeg vjenčanja koji se dogode samo jednom i ne ponavljaju se nikada više.

Za prekrasnim mladencima vrijedi doći i do ništa manje ljepše nam Austrije. Kilometre smo prešli i odmah smo ih snašli. Po jedan Weddinghouse tim pratio je završne pripreme kod njega i kod nje u Badenu, očaravajućem hotelu Schloss Weikersdorf koji čini cjelinu sa znamenitim povijesnim renesansnim dvorcem. Fotografirali smo zadnje frcajuće iskrice prostorom, znajući što im iduće slijedi. Dobar provod u društvu kuma i kume zabilježili smo dokumentaristički, nastojeći ne ometati tako dobru energiju. Mladenci su zatim prošetali sami odlučivši ukrasti trenutak za sebe u zelenilu koje je krasilo dvorac i uljepšavalo sve njegove šetnice. Tako je nastao njihov “Love story”. Love story je sastavni dio oba naša foto paketa te ga fotografiramo u terminu koji vi odaberete. To može biti jedan zaseban dan ili na sam dan vjenčanja. Da nam ruke nisu bile zaposlene memoriranjem uspomena, brzo bi ostali bez svog zadnjeg komada pizze kao mladenci. Sviđa nam se ideja, svatko ima nešto svoje zadnje. Nešto zadnje kao cura i dečko, kao mladenka i mladoženja, zadnje prije nego li prisegnete jedno drugome s “da”. To su uvijek posebni trenutci.

Kucnuo je taj čas i bajka se zahuktala ispred same crkve, pozirajući sa svakim dragim gostom. Bujica napetosti je rasla i dosegnula je vrhunac sa samim obredom gdje su sve oči bile uprte u njih i taj veličanstveni trenutak koji se iščekivao s nestrpljenjem od jutra. Svaki vjenčić smo uhvatili, svaku emociju uokvirili i dragi zagrljaj posvjedočili. Bilo je papirnatih ubrusa, ali maskare se s oka nisu dale, ženski dio eskadrile ostao nam je tip top, željan dobro to zapečatiti plesom i veseljem uz bend. Zabava se preselila u salu restorana i bome nas je izula iz cipela. Veselje je eruptiralo prvim plesom, tradicionalnim bacanjem buketa, nije bilo stajanja i predaha do dolaska torte. Zatim se sve nastavilo tamo gdje je stalo. Samo se torta nije nastavila. Više je nije bilo. Sva sreća pa smo fotografili zajedničko rezanje torte. Prije nego smo otišli, mladencima i gostima smo uručili prve fotografije vjenčanja i kad smo se uvjerili da je naš posao odrađen, bacili smo put pod noge da što prije prilagodimo sve fotografirano tog dana, znajući s koliko emocija željno iščekujete svoje vjenčane pakete foto albuma i USB stick-ova.

Lokacija vjenčanja
Austrija, Leobersdorf
Obred vjenčanja
Katholische Kirche Günselsdorf
Datum vjenčanja
11. rujan 2020
Fotografi vjenčanja
Hela Munčić & Mario Meisinger
Sala za vjenčanje
Eventcenter Leobersdorf
Client
Paula & Marco
Categories
WhatsApp Kontaktirajte nas odmah putem WhatsAppa